Jeigu šiandien būtų ne čia


Šiandiena atsikėliau vėliau. 6:30! Tai net pusantros valandos vėliau nei įprastai, kai atsikeliu 5 ir daugiau nebegaliu užmigti. Na kaip... Galiu, bet tam reikia dėti papildomas pastangas - sėsti, sukryžiuoti kojas ir medituoti arba skaityti knygą. O aš noriu tik ilsėtis, noriu dar miegoti... Nors iki 8 ryto neprabudus naktį. Tačiau šianakt vistiek neblogai - jei skaičiuoti, kad užmigau 11 vakaro, tai miegojau 7,5 valandos, o tai palyginus su kitomis naktimis kai atsikeliu kokią 5 arba 4 yra visai neblogai.

Užsikaičiu virdulį ir kol jis užverda susiruošiu į baseiną. Tyliai įsliūkinęs atgal į tamsų miegamąjį spintos stalčiuje susigraibau glaudes - jas lengva atskirti dėl sintetinės medžiagos, kai visas kitas apatinis trikotažas griežtai medvilninis, nes jautri oda netoleruoja net paprastos viskozės, o ypač genitalijų ar kirkšnies srityje. Į krepšį dar įsimetu rankšluostį, bet ne per didžiausią, nes man tokio pilnai pakanka nusisausinti po baseino. Dar ten keliauja kempinė ir mažas buteliukas dušo gelio, kurį aš nuolat papildau iš didelio butelio stovinčio vonioje - kam nešiotis papildomą svorį. 

Laiptinėje, pakeliui į mašiną kremtu "Gaidelio" sausainį. Dabar jau yra atsiradę ir visokių sveikuoliškų "Gaidelio" versijų ir aš kramsnodamas jį tikrai tikiu, kad sausainis manyje kažką gerina. Mašinos stiklai neužlediję - grandyti stiklų šį rytą nereikia. Užsivedęs mašiną įjungiu langų šildymą ir šilto oro srautą į automobilio saloną. Pradedu vairuoti dar su pirštinėmis, nes vairas būna įšalęs, o mano rankos labai jaučia šaltį. Tiesa, prieš tai susirandu Opus radijo stotį ir pasigarsinu garsiau nei įprastai, kai važiuoju su šeima. Kelias iki baseino netolimas, pilnai įveikiamas pėsčiomis, bet kelionė su savo automobiliu sutaupo kelioliką ryto minučių ir suteikia papildomo komforto.

Man labai patinka baseinas ryte. Kartais būnu pirmasis ir vienintelis plaukikas visame baseine, o tuomet rūbinės ir dušai dar sausi, nepritapšnota šlapių pėdsakų. Plaukiu pusę valandos. Per tiek laiko gerokai apšyla kūno raumenys ir baseino vanduo pasidaro maloniai vėsinantis. Prasiplaukiu visais plaukimo stiliais kuriuos moku - krauliu, krutine ir nugara. Dar dažnai plaukiu naudodamas vien kojas, nes noriu susitiprinti raumenis, kad tvirčiau laikytų dešinės kojos kelio sąnarį, nes kuris laikas jaučiu jame skausmą. 

Baseine naudoji išmanųjį laikrodį, kuris matuoja atstumą, širdies ritmą bei jo lygį - kardio, riebalų deginimo ar  maksimalų, kalorijas ir deguones kiekį kraujyje. Po baseino nusiprausus duše, rubinėje dar skiriu kažkiek laiko rezultatų analizei ir savęs pagyrimui, nes po kiekvieno karto rezultatai vis gerėja. Per tą patį laiką nuplaukiu daugiau, sudeginu daugiau kalorijų ir pan. Kai apsirengiu švariais apatiniais, marškinėliais, pasikvepinu dezodorantu jaučiu šviežumą. Rūbinėje pirmame aukšte atsiimu savo striukę. Trumpam pasinaudoju šalia veidrodžių kabančiu fenu. Paskui susisupęs į žieminį drabužį ir jausdamas vidinės šilumos ir išorinio rytinio šaltuko balansą krentu į automobilio sėdynę ir keliauju namo skanių ir užtarnautų pusryčių bei puodelio karštos kakavos. 

Ir kai jau atrodo, kad gyvenimas yra toks koks turi būti, akis akimirksniu užlieja akinamai balta šviesa, o širdį dar spėja suspausti gailestis. O juk galėjau...


Comments

Popular posts from this blog

Ajavaskos (Ayahuasca) gėrimo ritualų populiarumo dekonstrukcija

Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima

Kodėl?