Vartojimas

Žmonėms labai svarbu ką deda į burną. O dar svarbiau ką kiti deda į savo burnas. Na pavyzdžiui veganų ir mėsiavalgių dvikova Facebook komentaruose gali nusidriekti kelis metrus į apačią, kaip seno gero senelio šalčio barzda. Jos apačioje jau nebeprisimeni kieno čia balti plaukai tau draiskosi prieš akis. Taip ir klaviatūros kovotojai su kiekvienu kometaru tolsta nuo esminio klausimo, kurį aš parašiau pirmame savo teksto sakinyje. O dar svarbiau ką kiti deda į savo burnas. Apie tai būtinai reikia pakalbėti, pateigti, paneigti, pasiūlyti, paprieštarauti, pagėdinti, pagirti. Manau, kad abi pusės dažniausiai turi savo argumentų, o ypač pramoniniu būdų pagaminama mėsa ar pienas yra didelis gaidys. Bet toks pats gaidys yra ir veganiškų produktų promoutinimas su galutiniu tikslu parduoti daugiau prekės ar produkto. Tas pats b**** tik kitoje rankoj. Tik gal ne tiek didelis. Na nedidesnis nei bobutė kaime laikanti karvę ir porą vištų save išmaitinti. Kitaip sakant rinktis tarp dviejų blogybių mūsų egoistiškai natūrai nėra lengva. Turi būti kažkoks asmeninis pasirinkimo pateisinimas, pagrindimas. Ir kuo didesnis asmens egoizmas, tuo jis aršesnis kažkokio vartojimo būdo atstovas.

Panašios batalijos vyksta ir kitose vartojimo plotmėse - vizualinėje (meno, filmų, kompiuterinių žaidimų), audialinėje (muzikos, dainų ar atlikėjų) ar tiesiog brand'ų vartojimo kovose (Iphone vs Samsung).

Bet kur žmogus kiša ar atveria savo lytinius organus siekiant patirti artumo malonumą, tema dar svarbesnė. Kai vartoji seksą - partnerio rasė, plaukų spalva, amžius, kūno sudėjimas, pajamos, profesija ar lytis yra daug svarbiau nei procesai ar hormonai susidarantys smegenyse tuo tarpu. O sueities priežąstys be paviršinio reziumavimo (pydaras, kurva, lesbė, seksistas) išvis tampa išvis niekam neįdomios. Na ar neįdomūs mes žmonės? Susikoncentravę į savo ir kitų kūnų reikalus, tarsi mes tik kūnai tebūtume. Tarsi tik tai yra gyvenimo apibrėžimas. Ir turbūt jau nujaučiat, kad tuoj driokstelsiu apie šventąją dvasią ir poterių naudą. Gal ir galėčiau, bet dabar daug svarbiau yra tai, kad Android klaviatūrose norint padėti apostrofo ženklą reikia eiti prie skaičių.  

Comments

Popular posts from this blog

Ajavaskos (Ayahuasca) gėrimo ritualų populiarumo dekonstrukcija

Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima

Kodėl?