Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima


Yra toks posakis. Ir tikrai, jei mane kas dovanotų (nors aš tik didelis kaip arklys, nors ir nesu arklys) į mano dantis nereikėtų žiūrėti. 2 išlupti ir laimė, kad giliau buvę tad iš toli žiūrint tarpų nesimato. Likę kruminiai visi riebiai užplombuoti. Man rodos kad porą dantų tūrio sudaro daugiau helinės plombos medžiagos nei paties danties. Priekiniai irgi gyvenimo matę, nors ir nėra prasčiausios būklės.
Faktas, kad alaus butelių atidarinėjimas dantimis, kaip ir auskaras liežuvyje neprisidėjo prie burnos ekosistemos gerbuvio. Ir nors atrodo, kad valiau kasdien, ryte ir vakare po 2 minutes, bent jau su "Colgate" ar kokia kita pasta iš reklamos, rodosi, kad vizitų pas stomatologą per 36 metų gyvenimą turėjau nesąžiningai daug. Tad jei viską dariau, taip kaip stomotologai rekomenduoja, kodėl tiek kartų beviltiškai atverdavau savo burną kokia moteriškei, megėjai pakankinti jaunus vyrukus. Ar nėra čia kokio visuotinio sąmokslo - yra žinoma tobula dantų priežiūros sistema, tik ji nenaudinga nemažus pinigus uždirbantiems stomatologams?
Kai prieš kokius 6is ar 7ynis metus buvau supažindintas su tarpdančiu siūlu, atrodo kad įvyko kažkokia revoliucija mano dantų higienoje. Nors teoriškai mąstant kažkokio siūlo pamakalavimas tarpuose labai dantų nenuvalo, bet atsirado supratimas kiek dalykų lieka tarpuose, vistik dar iki šiol tiesiog šveisdavau dantis isijuosęs. Bružini, bružini, mėtos, putos, vanduo, jėga. O po keletos valandų lyg ir vėl norėtųsi atsišviežinti. Teko pabandyti ir kitokių variacijų tarpdančių valiklių. Įvairesnių pastų, šepetelių ir 4D ir micro plonų šerelių. Burnos skalavimo skysčių. Ir vistiek pernai teko netekti dar vieno danties - infekcija. Infekcija? Vadinasi reikia dar daugiau šveisti ir brūžinti, keisti šepetėlį dažniau ir t.t. Ar tikrai?
Ir čia pasidomėjau vienos firmos (Curaprox) dantų priežiūros sistema. Pasirodo, pačių dantų perdaug šveisti nereikia. Rekomenduojama valyti tarpdančius (atitinkamo storumo tarpdančių šepetėliais) ir dantenas tose vietose kur išaugę dantys. Tikrai tai makes sense! Ten kaupiasi maisto likučiai, dauginasi bakterijos. Lyg patvirtinimas akyse iškilo paskutinis profilaktinis odontologo patikrinimas - prieš jį labai uoliai išsišveičiau burną, tačiau atsisėdus į kėdę medikas iškart iškrapštė keletą maisto likučių nuo pusryčių.
Todėl dabar naudoju keleto storumo tarpdančių šepetėlių - lanksti viela ir plastiko šereliai. Kokia savaitę praleidau aiškindamasis, kurio dydžio šepetelis yra tinkamas tam tikram tarpdančiui bei kuriuo kampu pakreipti įrankį, kad nežaloti dantenų - jau pora dienų kaip nepasileidžiu kraujo - achievement! Čia vaizdo pamokėlė su gražia mergina.
 Po to naudoju vieno danties šepetėlį. Taip šitą nesamonę. Visišką nesamonė jei mėgstate zulinti dantis. Su šiuo nepavyks. Užtat visiška sąmonė ir pavyks gerokai prasišluoti aplink kiekvieną dantį asmeniškai. Galvoju net sugalvoti po vardą kiekvienam dančiui - dabar kiekvieną kartą pajaučiu tokį intymymą. "Labas rytas dantie Jeronimai! Sveikas gyvas galinis Petrai! Kaip laikaisi priekinis Jonuk?" :))) Vaizdo pamoka su ta pačia mergina.

Ir dar net nepanaudojus ultra mėtinės dantų pastos jauti, kad burnos higiena +50%. Likusius procentus surenku šiektiek pazulindinmas dantų paviršius bei sukamaisiais judėsiais valydamas bet nespausdamas šepetėlio tas vietas kur iš dantenų išaugę dantys. Kadangi tai ultra minkštas šepetėlis (kažkada minkšti šepetėliai atrodo kažkokia net ne masturbacija o sublimacija) viskas makes sense ir feels allright. Dar lieka minutė su skalavimo skyčiu ir paradanozė ir gingvitas keeps away!
Užknisa prisipažinti, kad greičiausiai nemokėjau valyti dantų (ir tarpdančių), ko pasekoje šildžiau kėdes dantistų kabinetuose. Ir gali visai gali būti kad įraše minima kompanija ir jos produktai yra dar vienas visuotinio sąmokslo, kaip žmones priversti mokėti už neveiksmingas priemones ir dar kartą mokėti dantistams, todėl spręskite savo galva - aš tik pasidalinau patirtimi ir samprotavimais. O šiaip būtų įdomi kokio gydytojo nuomonė, jei galite - palikite komentarą.

Comments

Popular posts from this blog

Ajavaskos (Ayahuasca) gėrimo ritualų populiarumo dekonstrukcija

Kodėl?